Kuala Lumpur Post

klpost-minify__1_-removebg-preview
Nation

Agong dedah terima ratusan pucuk surat dari rakyat

Petaling Jaya – Yang di-Pertuan Agong , Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini mendedahkan baginda telah menerima ratusan pucuk surat yang diutus oleh rakyat.

Pendedahan baginda itu dibuat ketika merasmikan Mesyuarat Pertama, Penggal Keempat Parlimen Ke-14 di Dewan Rakyat.

“Setelah lebih setahun berlalu, negara masih lagi belum bebas sepenuhnya daripada pandemik Covid-19. Negara dan rakyat Beta telah terlalu lama dibelenggu dengan masa hadapan yang kelam, bergelut dengan isu kesihatan dan juga kemurungan ekonomi.

“Terlalu ramai rakyat Beta yang terkesan dengan penularan pandemik ini. Terlalu ramai juga rakyat Beta yang telah kehilangan sumber rezeki.

“Ratusan pucuk surat telah Beta terima daripada rakyat Beta yang merintih penuh duka dengan seribu harapan agar sinar perubahan dapat mereka kecapi dengan segera bagi meneruskan kehidupan seharian seperti biasa,” titah baginda.

Dalam pada itu, baginda turut menasihatkan semua Ahli-Ahli Yang Berhormat jangan sama sekali meletakkan masa depan negara dan rakyat sebagai taruhan dalam percaturan untuk mencapai agenda tertentu, lapor Kosmo Online.

Tags: , , , ,