Social
1K

Bapa didakwa cabul anak kandung

Kota Bharu – Seorang bapa didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas dua pertuduhan mencabul anak perempuan kandungnya berusia lima tahun sembilan bulan, pada Mac tahun lalu.

Bagaimanapun, tertuduh yang berusia 37 tahun mengaku tidak bersalah di atas pertuduhan itu dan mohon dibicarakan di hadapan Hakim Ahmad Bazli Bahruddin.

Mengikut pertuduhan pertama, tertuduh didakwa dengan maksud seksual mencabul pada bahagian kemaluan anak kandungnya itu di sebuah bilik dalam rumah di Pasir Puteh, pada jam 3 petang Mac 2020.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual terhadap Kanak-kanak 2017 yang sabit kesalahan boleh dipenjara tidak lebih 20 tahun dan sebatan.

Pertuduhan kedua, lelaki itu yang bekerja sebagai buruh didakwa melakukan seks oral kepada mangsa yang sama pada masa dan lokasi sama.

Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 14(d) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual terhadap Kanak-kanak 2017 dan sabit kesalahan boleh dipenjara tidak lebih 20 tahun serta sebatan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Mohd Faizuan Sulaiman tidak menawarkan jaminan kepada tertuduh.

Bagaimanapun, tertuduh dalam rayuannya memberitahu dia mempunyai tanggungan anak dan isteri serta ada penyakit.

Ahmad Bazli kemudian menetapkan 8 Jun ini sebagai tarikh sebutan semula kes. – BH Online

Tags: , , ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts
Menu