Kuala Lumpur Post

Nation

Fahmi selar poster tajuk berita disunting bagi tujuan fitnah

KUALA LUMPUR — Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil hari ini menyelar tindakan pihak tertentu yang menyunting poster tajuk berita sebuah media tempatan bagi tujuan memfitnah.

Beliau berkata terdapat penambahan ayat pada akhir tajuk berita itu yang berbunyi ‘Jangan guna jentera kerajaan kempen untuk parti politik. Kami takpe – Fahmi’ sedangkan tajuk asal ialah ‘Jangan guna jentera kerajaan kempen untuk parti politik – Fahmi.’

“Fitnah semakin berleluasa. Yang palsu ini disebar di WhatsApp dan lain-lain,” katanya dalam hantaran di laman Facebook malam ini dengan memuat naik tangkap layar poster tajuk berita yang betul dan palsu.

Fahmi turut memuat naik pautan berita media tempatan tersebut iaitu mengenai peringatan beliau kepada pegawai dan kakitangan Jabatan Penerangan agar tidak sesekali menggunakan jentera kerajaan bagi berkempen untuk parti politik pada Pilihan Raya Negeri akan datang.

Katanya beliau memberikan peringatan itu ketika sesi libat urus bersama pegawai lapangan Jabatan Penerangan Kelantan, lapor Bernama.

Tags: