Kuala Lumpur Post

klpost-minify__1_-removebg-preview
Nation

Kritik Sultan Johor : Ibu selebriti popular akan dipanggil beri keterangan

Shah Alam – Polis akan memanggil ibu seorang selebriti popular hari ini bagi memberi keterangan berhubung dakwaan mengkritik Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerusi akaun Instagram miliknya baru-baru ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Nik Ezanee Mohd Faisal berkata pihaknya juga akan memanggil beberapa saksi bagi melengkapkan siasatan.

“Kita berkemungkinan akan panggil hari ini (ibu selebriti), petang atau malam tidak tahu lagi. Itu terpulang kepada pegawai penyiasat. Tengok masa yang sesuai sebab sekarang ini (kita dalam) sekatan pergerakan penuh,” katanya yang dihubungi Bernama hari ini.

Semalam, media melaporkan kes itu sebelum ini disiasat polis Kuala Lumpur namun kemudian diserah kepada polis Selangor selepas mendapati insiden berkenaan berlaku di negeri itu.

Sebelum ini, Ketua Polis Daerah Brickfields ACP Anuar Omar menerusi kenyataan memaklumkan pihaknya menjalankan siasatan berhubung satu paparan di akaun Instagram milik ibu seorang selebriti popular yang didakwa mengkritik Sultan Ibrahim.

Hasil siasatan mendapati seorang wanita berumur 32 tahun mengaku telah tersilap menggunakan Instagram ibu selebriti berkenaan dengan membuat kapsyen berbentuk kritikan di Instastory akaun Instagram itu. – Bernama

Tags: , , ,